Sant Boi de Llobregat

      Benvolgut amic, benvolguda amiga:

      Com ja sabràs, l'Ateneu Santboià va ser Subhastat degut a una sèrie de problemes econòmics produïts per una deficient gestió. Cosa que, de cap manera justificava finalitzar amb la subhasta d'un patrimoni immobiliari valorat amb uns mil milions de pessetes per un préstec impagat de vuit milions a la Caixa de Catalunya.

      Tot va venir degut als diferents deutes que l'entitat, concentrava majoritariament amb impostos a Hisenda, Seguretat Social, Generalitat, Ajuntament, així com els esmentats vuit milions a la Caixa de Catalunya. Desprès de fer una auditoria, per saber l'exactitud del deute, es van contractar a uns advocats assessors, pagats per l'Ajuntament, a efectes de negociar amb els creditors i fer un pla de viabilitat. Exactament el que va passar potser no ho sabrem mai, però els fets contrastats son que en plena vigència d'aquest assessorament es va produir la subhasta. Després, i degut a algunes irregularitats en l'adjudicació de la mateixa, des d'una nova junta i mitjançant uns nous advocats, vam posar un plet, iniciant un procés judicial per recuperar el patrimoni.

      El primer resultat, d'aquest procés, no va ser massa alenador pels qui estimem l'Ateneu, doncs el judici, desenvolupat en l'Audiència de Barcelona, va sortir amb la sentència desfavorable per l'entitat A conseqüència de tot això, i encoratjats per diferents advocats que s'han estudiat el plet en profunditat, hem recorregut al Tribunal Suprem. No obstant des de què es va iniciar tot el procés, els jutges van autoritzar una anotació en el registre de la propietat que, d'alguna manera, impossibilita l'especulació immobiliària.

      Ara, com a complement a l'esmentat recurs, i perquè els advocats dels subhasters no puguin utilitzar la manca de suport social a l'hora de defensar l'entitat (tal i com ja van fer a l'audiència de Barcelona), des de l'actual junta directiva, hem decidit fer una recollida massiva de signatures i poder portar-les a Madrid davant de l'Alt Tribunal. D'aquí ve que volem demanar el recolzament dels socis, antics socis, i de la gent que estima l'Ateneu i tot el que aquest ha fet per la història social i la cultura del nostre poble.

      És per tot això que us adjuntem un full de recollida de signatures, perquè si us plau, entre tots fem el petit esforç de fer-hi signar als amics i familiars, així com a tothom qui cregui que l'Ateneu, i les il·lusions de tots aquells que van lluitar desinteressadament per construir-lo i fer-lo gran, no mereixen una fi tant indigne. També podeu fer-ne fotocòpies i donar-les a tots els qui vulguin col·laborar amb la campanya, cosa que us agrairem de tot cor. En qualsevol dels casos, quant les tingueu plenes, us agrairem que ens les feu arribar a l'oficina de l'Hotel d'Entitats C/ Riereta 4, 08830 Sant Boi de Llobregat. On també podeu demanar més fulls de signatures.

      Agraint-vos anticipadament, des de l'actual junta directiva de l'Ateneu, el vostre esforç de col·laboració i la vostra solidaritat ens acomiadem amb una cordial salutació. Moltes Gracies.

Signat: Jaume Sans Camardón
President de la junta directiva de l'Ateneu Santboià

Signatures de recolçament Escrits de recolçament (entitats)